Veelgestelde vragen | SophieGreen
Waarom is SophieGreen een natuurlijke uitblinker?
SophieGreen is gemaakt van natuurvriendelijke ingrediënten en ze is 99,9% biologisch afbreekbaar. Met de slimme eco-refills kan je jouw plastic fles navullen in plaats van weggooien. En met die kleine eco-refills besparen we niet alleen verpakkingsmateriaal maar ook bomvolle vrachtwagens om al die schoonmaakflessen te vervoeren. Hallo schone wereld!
Is SophieGreen biologisch afbreekbaar?
SophieGreen is voor 99,9% biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat 99,9% van het schoonmaakproduct binnen een korte periode (28 dagen) op een natuurlijke wijze kan worden afgebroken. Waarom dan niet 100% ? Dit komt omdat we een parfum hebben toegevoegd om het schoonmaakproduct een lekkere #hierislekkerschoongemaakt# geurbeleving mee te geven. In parfum zit een bestandsdeel dat niet biologisch afbreekbaar is.
Wat betekent natuurvriendelijke ingrediënten?
Natuurvriendelijk wordt over het algemeen vertaald naar 'niet schadelijk voor de natuur'. Een natuurvriendelijk ingrediënt is een grondstof die zowel in het productieproces, het gebruik, als in de afvalfase rekening houdt met de natuur en er zo weinig mogelijk schade aan toebrengt.
Is SophieGreen op dieren getest?
Nee, het past niet in SophieGreen’s filosofie om dierproeven te doen. Daarnaast zijn SophieGreen’s producten veilig om te gebruiken in de omgeving van dieren. Sophiegreen is niet alleen vriendelijk voor jouw huis, de natuur, maar ook voor dieren!
Is SophieGreen veganistisch?
Jazeker! SophieGreen bevat geen ingrediënten die van dierlijke oorsprong of daarvan afgeleid zijn en het is niet getest op dieren.
Maakt SophieGreen net zo goed schoon als andere schoonmaakproducten?
De schoonmaakkracht van SophieGreen is net zo goed als die van reguliere schoonmaakproducten. Het voordeel van SophieGreen is dat ze zich naast een schoon huis ook richt op een schonere wereld met minder (plastic) afval.
Waarom ruikt SophieGreen minder sterk als reguliere schoonmaakmiddelen?
De geuren van SophieGreen zijn zo lekker, dat we begrijpen dat je het jammer vindt dat ze misschien wat minder sterk ruiken. Echter, dit komt omdat SophieGreen in poedervorm is. Parfum bevat oliën. En omdat we niet willen dat de poeder te veel gaat ‘plakken’ zit er een maximum aan de hoeveelheid parfum die we kunnen toevoegen. Daarnaast heeft parfum ook weer invloed op het % biologische afbreekbaarheid.
Het eco-refill zakje is gemaakt van FSC papier, zit hier nog een belastende coating overheen?
Nee, onze eco-refills zijn gemaakt van papiercellulose en volledig recyclebaar , dus graag bij het oud papier doen! Net als het doosje, dat kan ook bij het oud papier. Goed bezig!
Waarom toch een fles, terwijl SophieGreen juist minder plastic wil?
Goede vraag. SophieGreen droomt van een schoon huis en een schone wereld met minder plastic. Het beste is natuurlijk om jouw oude fles te hergebruiken (Let op; wel eerst goed schoonmaken). Helaas kun je van veel flessen de dop/spraykop niet afhalen en is deze daardoor niet herbruikbaar. Jammer! Ook kan het zijn dat je in je recycle enthousiasme je lege fles al bij het plastic afval hebt gegooid. In dat geval bieden we de SophieGreen Bottle4life. Deze is bij aankoop alvast voor je gevuld met poeder. Thuis met water uit eigen kraan vullen én klaar is ‘SophieGreen’.
Waarom is de fles van SophieGreen niet van gerecycled PET plastic?
We hebben kritisch gekeken naar meerdere materiaalsoorten voor onze Bottle4Life. Onze keuze is gevallen op de sterke PET fles omdat wij van mening zijn dat hergebruiken nóg beter is dan recyclen. De recycle PET variant hoe mooi ook, was prijstechnisch voor ons nog niet haalbaar. Maar wat niet is, kan zeker komen.
Hoe lang gaat de SophieGreen spraykop mee?
We hebben een duurzame ‘hufterproof’ spraykop geselecteerd welke 100% recyclebaar is en geen metalen elementen bevat. Deze gaat bij normaal gebruik heel lang mee. Lekker sprayen dus!
Kan ik SophieGreen producten overal voor gebruiken?
SophieGreen’s natuurlijke uitblinkers kan je op alle afwasbare oppervlakten gebruiken. Alleen adviseren we je de krachtige badkamerreiniger niet te gebruiken op kalkhoudende materialen zoals marmer en natuursteen. Anders eerst even op een onopvallend plekje uitproberen.
Help? SophieGreen’s poeder lost niet op?!
De poeder lost het best en snelste op in lauw tot lauw warm water. Met koud water kan het iets langer duren. Ook goed schudden werkt miraculeus:-) Ps. Niet de dop vergeten erop te draaien voordat je enthousiast gaat schudden.
Bevat het water uit de kraan niet te veel kalk en krijg ik daardoor geen vlekken?
Nee, je kan de poeders van SophieGreen mengen met water uit eigen kraan. Slim!
Hoe krijg ik de poeder goed in de fles?
We hebben de sachets smal gemaakt, zodat ze precies passen in de opening van de fles. Hierdoor is de kans op morsen klein. Let wel, zorg dat je het sachet aan de bovenkant recht afknipt, dan kan de poeder het makkelijkst eruit. Het beste is om de fles eerst te vullen met water en dan met poeder om overschuimen te voorkomen. Andersom mag natuurlijk ook, maar voeg het water dan rustig toe via de rand van de fles.
Hoezo is SophieGreen vrij van parabenen, fosfaten, chloor en ammonia?
Het past in SophieGreen’s filosofie om geen schadelijke ingrediënten te gebruiken. Het is daarom vrij van stoffen als fosfaten, parabenen, chloor, ammonia en EDTA’s.
Potjandorie, toch strepen na het gebruik van SophieGreen!?
Dat is niet de bedoeling! Het kan zijn dat het doekje waarmee je werkt niet schoon genoeg is, of dat je nét iets te enthousiast aan het sprayen bent gegaan. Dat snappen we, maar SophieGreen werkt al met een ‘zuunig’ spraytje hoor:-)
Als ik er twee refills in doe, werkt het dan nog beter?
Nee, dat raden wij af. De inhoud van de zakjes zijn precies afgestemd op 750ml water om het perfecte schoonmaakresultaat te krijgen. Daarnaast komt er dan meer schoonmaakmiddel in het milieu dan nodig, ondanks dat het natuurvriendelijk is.
Wat is de pH-waarde van SophieGreen’s producten?
De pH-waarden van de Sophiegreen producten is neutraal en varieert van 6 tot 9. In het algemeen hebben producten voor badkamers en toiletten een lage (zure) pH, maar SophieGreen’s badkamerreiniger is pH-neutraal maar toch een uitblinker in het dagelijks verwijderen van kalk- en zeepresten!
Is SophieGreen geschikt voor een gevoelige huid?
Indien je (over)gevoelig bent voor parfumallergie zou je wat huid- en/of oogirritatie kunnen ondervinden. Op het etiket van SophieGreen kun je lezen of, en zo ja welke parfumallergenen er aanwezig zijn in het product.
Waarom buiten bereik van kinderen houden als het natuurvriendelijk is?
SophieGreen’s schoonmaakwonders zijn geconcentreerd en kunnen daardoor schadelijk zijn voor kinderen indien ze het onverhoopt innemen of in hun ogen krijgen. Voor alle schoonmaakmiddelen geldt dat je altijd voorzichtig moet zijn en de producten buiten bereik van kinderen moet houden.
Waarom oogbescherming dragen als het natuurlijkvriendelijk is?
SophieGreen’s schoonmaakwonders zijn geconcentreerd en kunnen daardoor schadelijk zijn voor de ogen. Voor alle schoonmaakmiddelen geldt dat je altijd voorzichtig moet zijn en de producten buiten bereik van je ogen moet houden. Heb je toch SophieGreen in je ogen gekregen? Indien mogelijk eerst eventuele contactlenzen verwijderen en blijven spoelen voor een aantal minuten. Bij aanhoudende irritatie een arts raadplegen en de verpakking erbij houden.
Kan ik een oude schoonmaakfles die niet ecofriendly was, gebruiken?
Jazeker, spoel de fles wel eerst goed om. Dit om er zeker van te zijn dat er geen resten zijn achtergebleven. Noteer op de fles wat erin zit. Bewaar de SophieGreen eco-refills voor de aanwijzingen en waarschuwingen. Weet je altijd hoe of wat.
Waar kan ik de veiligheidsbladen van SophieGreen vinden?
De veiligheidsbladen kun je aanvragen via ons contactformulier.
Hebben de SophieGreen producten een houdbaarheidsdatum?
Ja, onder de voorwaarde dat ze op een droge plek bij kamertemperatuur bewaard zijn, blijven al onze producten zo’n 18 tot 24 maanden goed voordat verkleuring, verharding en/of geurafname kan optreden.
Zijn de producten van SophieGreen veilig voor kinderen?
Jazeker! Oppervlakten die gereinigd zijn met de producten van SophieGreen dus ook kinderstoeltjes en tafeltjes, zijn veilig voor kinderen omdat SophieGreen geen gevaarlijke ingrediënten bevat. MAAR, zorg altijd dat de producten buiten bereik van kinderen zijn. Ook voor SophieGreen geldt, net zoals voor alle reinigingsmiddelen, dat het niet geschikt is om in te nemen. Na inslikken van SophieGreen’s producten dien je onmiddellijk een glas water te drinken en bel zo snel mogelijk een arts of het antigifcentrum: de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care op het nummer +31 (0)30 274 8888 of op nvic.nl. Houd ook hiervoor het etiket van SophieGreen bij de hand.
Waar te koop?
Je vindt SophieGreen in de meeste Jumbo supermarkten, DA Drogist & Bol.com online. Mocht je SophieGreen niet in een winkel bij jou in de buurt vinden, vraag de winkelier dan gerust om SophieGreen in het assortiment op te nemen!

 

Zelf een vraag stellen?